top of page
  • Hans de Vries (bureau voor vernieuwing)

Waar sta jij op de innovatieladder?


Zie ook Pretwerk.

Innoveren is dé manier om je rendement en marktpositie te verbeteren. Je kunt volledig vernieuwen of een nieuwe combinatie van bestaande producten, diensten, processen of organisatievormen invoeren binnen je bedrijf. Wat weet jij over innovatie? Hoe vernieuwend is jouw bedrijf? Doe de scan, ontwikkeld door TNO en MKB Nederland, en ontdek hoe jij meer uit innovatie kunt halen.

De ladder naar innovatie?

MKB-Nederland en TNO vinden het belangrijk om innovatie te stimuleren. Vernieuwen is van groot belang voor mkb’ers. “Innovatie versterkt de concurrentiepositie van bedrijven,” verklaart Erik Ham, Programma Directeur MKB van TNO. “Door te investeren in nieuwe producten of diensten of bijvoorbeeld samenwerkingen met andere bedrijven zijn ze levensvatbaarder op de lange termijn”. Ondernemers die de scan invullen krijgen tips en informatie op maat. Daarnaast onderzoeken de partijen achter de scan op basis van de scanresultaten en vervolgonderzoek hoe het is gesteld met innovatie in het mkb in Nederland.

In de Innovatiescan wordt ondernemers, in een paar minuten, vragen gesteld over vernieuwing binnen hun bedrijf. Deze gaan over het innovatievermogen van de organisatie, de mate waarop het bedrijf inspeelt op de markt, de kansen die ondernemers zien en op welke manieren bedrijven samenwerken. Vervolgens zien ze op welke plek ze staan op de ‘innovatieladder”: hoe actiever het bedrijf bezig is met innoveren, hoe verder het is op deze ladder. Ondernemers krijgen op basis van de scan informatie, tips en een persoonlijk stappenplan om aan de slag te gaan met innovatie in hun bedrijf. De Innovatiescan is geschikt voor alle bedrijven en sectoren en geeft ondersteuning op basis van de huidige kennis en activiteiten van de ondernemer.

Direct naar de innovatiescan

Meer informatie: www.mkb.nl www.tno.nl


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page